Tutireceptek.hu fejléc

Diós gombócok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
kb 30 dkg liszt,
1 tojás,
só, ízlés szerint
8-10 kivi,
kristálycukor, ízlés szerint
5 dkg vaj,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
10 dkg darált dió,
10 dkg durvára vágott dió,
1 evőkanál reszelt citromhéj

Elkészítés:
A megmosott burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a darált diót és annyi lisztet (kb 20 dkg-t), hogy összeálljon és nyújtható legyen a tészta. Lisztezett deszkán. lisztes sodrófával tenyérnyi köröket nyújtunk belőle. A kiviket vékonyan meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. A tésztakörök közepébe
egy-egy kivi darabot teszünk, és megszórjuk reszelt citromhéjjal elkevert kristálycukorral.
Lisztes kézzel egyenként gombócokká formázzuk, aztán bő, enyhén sós, forrásban lévő vízbe rakjuk, és addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a felszínre. Akkor kiszedjük. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, elkeverjük durvára vágott dióval és kétkanálnyi cukorral. A gombócokat meghempergetjük a morzsában,
majd koktélcseresznyével és citromfű levéllel díszítve tálaljuk.

Tanácsok:
A kiviket úgy daraboljuk, hogy a tésztákba kényelmesen be tudjuk őket gömbölyíteni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Füstöltsajtos húsgombócok » Húsgombócok curry szószban » Mézes gombócok » Sörben sült gombócok
» Mediterrán húsgombócok » Májgombócok káposztaágyon » Zabpelyhes húsgombócok » Áfonyás gombócok
» Aszalt szilvás húsgombócok » Görög húsgombócok » Húsgombócok sajtmártással » Színes sajtgombócok
» Ischler 2 » Túrós-mazsolás süti » Csokipudingos kocka * » Kókuszos panna cotta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.