Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós habos rakott kifli recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 kifli
1 citromhéj
1 vaníliarúd
7,5 dl tej
4 tojás
40 g kristálycukor
1 kis doboz (kb. 400 g) őszibarackbefőtt
40 g vaj/margarin
200 g darált dió
50+50 g porcukor

Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk
A tejet a citromhéjjal és a vaníliával felforraljuk.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a leszűrt tejhez keverjük, és a kiflire öntjük.
Kivajazott tál aljára szórjuk a cukrozott dió harmadát. Ráhalmozzuk a kifli felét és a barackot.
Újabb réteg dió, a kifli másik fele, majd a dió harmadik része.
Tetejére olvasztott vajat locsolunk, majd 200 fokon 30 percig sütjük.
A tojásfehérjéből 50 g cukorral kemény habot verünk, a kiflire kenjük, és még 10 percig, illetve aranyszínűre pirulásig sütjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom rakott karfiol » Cukkinis rakottas » Padlizsános rakott csirke » Sonkás rakott karfiol
» Tejszínhabos banán-álom » Brassói rakott savanyúság » Gombás rakott csirkemell » Virslis kifli
» Gombás, rakott tök » Virslis rakott tál » Pihe könnyű kiflicskék » Sütőtökös rakott brokkoli
» Juhtúrós rakott csirke » Rakott krumpli másképpen » Rakott makaróni » Kerti rakottas


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.