Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós kifli 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt
2, 5 dkg élesztő
13 dkg puha vaj/margarin
2 egész tojás + 1 sárgája
0, 5 dl tej
csipet só
6 dkg cukor
1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:
1, 5 dl virágméz
15 dkg dió
0, 5 kk fahéj
0, 5 kk őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
Kovászt készítünk 1 ek lisztből, 1 kk cukorból, a langyos tejből valamint az élesztőből.
A lisztben kézzel elkeverjük a cukrot, a csipet sót, valamint a citromhéjat.
Hozzátesszük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, valamint a puha vajat, és elkezdjük dagasztani.
Legalább 5 percig dagasszuk. Elég lágy tésztát kapunk.
Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 45 percig.
Elkészítjük a tölteléket. A mézet folyékonyra melegítjük, és elkeverjük benne a darált diót, valamint a fűszereket. Kihűtjük.
A megkelt tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk (lisztezzük, mert elég szépen ragad), és megkenjük 2 dkg olvasztott vajjal. (Én három csíkra tudtam vágni.)
Majd háromszögekre vágjuk. A szélesebbik felébe teszünk kiskanálnyi tölteléket, felcsavarjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével. 10 percet pihentetjük, ez éppen elég a sütő bemelegedésére.
Pirulásig sütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Becsei sajtos kifli » Sajtos kiflik » Almás szottyos kifli » Túrós kifli (janita)
» Olajos kifli » Vaníliás kifli 1 » Üreges kifli » Kefíres sőrkifli
» Töltött apró kifli » Virslis kiflik (Update 1) » Tejes kifli » Pooh tésztából édes kiflik
» Vajas-túrós kifli » Pizzás, szezámmagos kifli » Sonkás-sajtos kifli » Barackos kifli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.