Tutireceptek.hu fejléc

Diós kosár recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
20 dkg margarin,
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor,
, 4 tojássárgája.
Töltelék
4 tojásfehérje,
20 dkg darált dió
10 dkg cukor,
lekvár.

Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit kinyújtunk fél centi vastagra. A kosárka formákat kikenjük vajjal. A tésztát kiszaggatjuk, és kibéleljük vele a formákat. Mindegyik aljára 1 kiskanál lekvárt teszünk, majd egy kiskanál diós masszát. 10-15 perc alatt megsül, és megszórjuk porcukorral.
A töltelék elkészítése: a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a diós cukrot apránként belekeverjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Szénhidráttartalom: kevés gramm
Zsírtartalom: nem sok gramm

A receptet beküldte: marika4528


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi kosár » Gesztenyés kosarak » Pudingkosárkák » Kosárka csokikrémmel
» Diós/ kókuszos kosárkák » Gyümis palacsintakosárka » Töltött gombakosárkák » Kókuszos kosárka
» Kosárka forma receptje 2 » Kosárka forma 3 » Ananászos kosárkák » Párizsi fincsi kosár
» Kosárka » Kosárka 2. » Körtés kosárka marcipánnal » Cukkini kosárka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.