Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós lekváros tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg vaj
12 dkg krémsajt
15 dkg liszt
4,5 dkg porcukor
csipet só

Töltelék:
10 dkg mag (dió, mogyoró, mandula)
5 dkg cukor
6 ek lekvár

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni, majd összedolgozzuk és 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.

Másnap kettéosztjuk is egyenként 25x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Bátran lisztezzük alá, mert ragad. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dióval és feltekerjük.

5 cm-es darabokra vágjuk, tetejét tojással vagy tejjel lekenjük. 180 fokos sütőbn 25 percig sütjük.

Tanácsok:
Variáció:
25 dkg krémes ricotta
20 dkg jó minőségű hideg vaj
30 dkg rétesliszt
10 dkg finomszemű kristálycukor
1/2 kávéskanál só

A fahéjas-kakaós töltelék:
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál barnacukor
1/2 kávéskanál szárított, őrölt gyömbér
1 késhegynyi fahéj


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekváros puffancs » Szalonnás pulykatekercs » Sonkás tekercs(Kata-féle) » Szalámis tekercs
» Kókusz tekercs » Lekváros kavart tészta » Hagyományos, lekváros fánk » Csokoládés banános tekercs
» Pizzatekercs Ági módra » Rumos-diós piskótatekercs » Magyaros húsos tekercs » Kókuszos Habtekercs
» Tekercselt virslis kiflik » Sonkatekercs aszkipban » Sült kókuszos tekercs » Sonkás sajttekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.