Tutireceptek.hu fejléc

Diós lekváros tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
12 dkg vaj
12 dkg krémsajt
15 dkg liszt
4,5 dkg porcukor
csipet só

Töltelék:
10 dkg mag (dió, mogyoró, mandula)
5 dkg cukor
6 ek lekvár

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni, majd összedolgozzuk és 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük.

Másnap kettéosztjuk is egyenként 25x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Bátran lisztezzük alá, mert ragad. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dióval és feltekerjük.

5 cm-es darabokra vágjuk, tetejét tojással vagy tejjel lekenjük. 180 fokos sütőbn 25 percig sütjük.

Tanácsok:
Variáció:
25 dkg krémes ricotta
20 dkg jó minőségű hideg vaj
30 dkg rétesliszt
10 dkg finomszemű kristálycukor
1/2 kávéskanál só

A fahéjas-kakaós töltelék:
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál barnacukor
1/2 kávéskanál szárított, őrölt gyömbér
1 késhegynyi fahéj


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis tekercs » Tavaszi tekercs recept » Borkrém tekercs » Különleges hústekercs
» Egzotikus pulykatekercsek » Sajttekercs mint előétel » Bajor pulykamell tekercs » Darált húsos tekercs
» Haltekercs citrommártással » Szalámis tekercs másként » Diós-zelleres haltekercsek » Sajttekercs
» Sajttekercs (Nóri féle) » Sajttekercs túróval töltve » Juhtúrós sonkatekercs » Tarka palacsinta tekercsek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.