Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós-lekváros zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dkg élesztőt langyos tejben 1 kiskanál cukorral felfuttatunk. 35 dkg lisztet 20 dkg
margarinnal vagy 10 dkg zsírral elmorzsolunk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, 5 dkg cukrot,
1 tojást és jól összedolgozzuk.

Elkészítés:
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35X25 cm-es sütőlemez méretére
nyújtjuk. Az első lapot beletesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük, és meghintjük porcukorral
kevert darált dióval. Ráhelyezzük a másik lapot, és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg,
majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát villával megszurkáljuk, és 1 órát kelesztjük.
Sütés után 10 dkg olvasztott csokival vonjuk be a tetejét.


A receptet beküldte: csorieva

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zserbó (Ági féle) » Vendégváró jércezserbó » Zserbó golyó » Zseniális zserbó
» Andi diós zserbója » 5 lapos zserbó » Diós-lekváros puffancs » Zserbópite csokidarabokkal
» Zserbó szelet » Túrós zserbó » Gerbaud (zserbo) » Zserbógolyó
» Zserbógolyó bonbon » Zserbó kókusszal » Zserbó Emyke módjára » Mákos-narancsos zserbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.