Tutireceptek.hu fejléc

Diós linzerkarika recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
200 g vaj,
130 g porcukor ,
350 g liszt,
1 tojás sárgája,
1 kiskanál vaníliaaroma,
csipet só,
1/2 kiskanál sütőpor,
90 g aprított dió,
1 tojássárgája (a tészta lekenéséhez).

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a porcukrot, a tojás sárgáját, a vajat, a vaníliát, a sót és a sütőport. Használjunk mixert a felsorolt hozzávalók összekeveréséhez, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet és gyúrjuk össze a tésztát. Csomagoljuk fóliába majd 20 percet pihentessük a hűtőben. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 7 mm vastagságúra.

Vegyünk elő egy kiszúrót és szaggassunk karikákat a tésztából, mindegyik karika közepébe szaggassunk egy kisebb lyukat. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük bele a kiszaggatott tésztakarikákat majd tegyük a hűtőbe 20 percre. A diót pirítsuk meg egy serpenyőben, vagy a sütőben. A tésztakarikákat, kenjük le tojás sárgájával, majd szórjuk meg apróra vágott dióval. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 12 percig.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Isler vagy linzerkarika » Diókrémes linzerkarika » Linzerkarika » Linzerkarika-Ishler
» Szójás linzerkarika » Csíkos linzerkarikák » Túrós, mazsolás muffin » Sült, túrós derelye
» MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL » Egzotikus párnácskák » Bögrés süti 3 perc alatt » Omlós puncsos
» Gesztenyés fincsi tekercs » Royal máz » Györkönyi szelet » Mazsolás túrós batyuk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.