| Diós, mákos, túrós, vagy lekváros párna receptTésztafélék Hozzávalók: 60 dkg f.liszt, - 25 dkg zsír, -1 db tojás, - 2 dkg élesztő, -kb. 2,5 dl tej, - pici só, - cukor. Elkészítés: A LISZTET A ZSÍRRAL ELMORZSOLJUK, 1.5 DL LANGYOS TEJBE 3 KISKANÁL CUKORRAL AZ ÉLESZTŐT MEGKELESZTJÜK. A ZSÍRRAL ELMORZSOLT LISZTHEZ HOZZÁKEVERJÜK A TOJÁST, AZ ÉLESZTŐT ÉS HA KELL MÉG LANGYOS TEJET, ÚGY. HOGY JÓL NYÚJTHATÓ, DOLGOZHATÓ TÉSZTÁNK LEGYEN. KB 1 ÓRAI PIHENTETÉS UTÁN A TÉSZTÁT 3-4 milliméter VASTAGSÁGÚRA KINYÚJTJUK, MAJD DERELYEVÁGÓVAL 7X7 CM-ES KOCKÁRA VÁGJUK. EZUTÁN KÖZEPÉRE TESSZÜK A TETSZÉS SZERINTI TÖLTELÉKET ÉS 2 SZEMBEN LÉVŐ SARKÁT EGYMÁSRA HAJTJUK. ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE, KIZSÍROZOTT TEPSIBE RAKJUK, TETEJÉT TOJÁSSÁRGÁS TEJJEL MEGKENJÜK ÉS MEGSÜTJÜK. Bejglit IS KÉSZÍTHETÜNK EBBŐL A TÉSZTÁBÓL. A receptet beküldte: ajren Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |