Tutireceptek.hu fejléc

Diós sarok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

30 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 db tojás,
13 dkg margarin vagy vaj,
1 tk sütőpor.

A töltelékhez:

20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
2 csomag vaníliáscukor,
4 ek víz ,
20 dkg hántolt mandula,
20 dkg hántolt dió,
7 ek sárgabaracklekvár.

Elkészítés:
A tésztához az összes hozzávalót összegyúrjuk, kb. fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd kinyújtjuk, sütőlapra tesszük, és megkenjük lekvárral.
A töltelékhez a vajat, a cukrot, a vaníliáscukrot és a vizet összekeverjük, felfőzzük, belekeverjük a mandulált és a diót.
Miután egy kicsit kihűlt, a lekráros tésztára halmozzuk.
175 fokon kb. 45 percig sütjük, hagyjuk kihűlni, aztán vágjuk szögletes szeletekre, majd ezeket felezzük háromszögeletűre.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sarokház /100 éves recept/ » Meggy sarok » Finom Diós sarok » Narancsos csokitorta
» Meggyes pite 2 » Szőlős pite » Őzgerinces süti » Töltött őszibarack
» Őszibarackos krémtúró » Aljnélküli túrós 2 » Túrós rúd » Rizs koch
» Diós, vagy mákos rácsos » Nagyi gesztenyés tekercse » Meli-rizskoch » Kókusz szelet 3


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.