Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós szárnyas-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre

2 tyúkhúsleveskocka,
1 dl tejföl,
1 dl tejszín,
5 dkg finomra darált dió,
1 evőkanál durvára vágott dió,
1 csapott evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 csapott teáskanál currypor,
1 késhegynyi törött fekete bors,
5 dkg cérnametélt,
só.

Elkészítés:
Előkészítés: a megmosott petrezselyemzöldet apróra metélem. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverem a lisztet. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm, és meleg vízzel leöblítve, melegen is tartom.

Elkészítés: 8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom és 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét.
Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyom.
Tálaláskor leveses csészékbe osztom a főtt tésztát, majd rámerem a forró levest, és meghintem a durvára vágott dióval.


A receptet beküldte: én vagyok


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyakrémleves (4 főre) » Spenótos tészta Anditól » Minestrone leves » Muffin halászleve
» Dhal *Indiai recept* » Grizgaluska leves » Édes sütőtökpüré leves » Sajtos-fűszeres burgonya
» Padlizsánkrémleves májjal » Zserbó F.N.A. » Fahéjas meggyleves » Diós tejleves
» Görög csorba » Hagymalevesem » Kínai malacleves » Zöldséges krumplileves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.