Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diós szelet csokoládéreszelékkel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 db tojásfehérje
300 g cukor
300 g darált dió
4 evőkanál liszt

A krémhez:

10 tojássárgája
4 evőkanál tej
4 tasak vaníliás cukor
300 g cukor
250 g vaj

Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Amikor felvertük a habot, hozzáadjuk a cukrot és a darált diót. A lisztet is beletesszük. A tepsi hátulját megkenjük vajjal és belisztezzük, majd a keverékből 4 lapot sütünk. Minden lapot nagyjából 10 percig sütünk közép meleg sütőben.

Amíg sülnek a lapok, elkészítjük a krémet. Egy tálba tesszük a tojássárgáját, a cukorral és a vaníliás cukorral ás alaposan összekeverjük. A 4 evőkanál tejet is hozzákeverjük és gőzfürdő felett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Félretesszük hűlni. A vajat habosra keverjük és kanalanként hozzákeverjük a hideg tojássárgájás krémet.

A már kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, a tetejét pedig csokoládéreszelékkel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hannover szelet » Joghurt szelet » Diós kinderszelet » Tojáslikőrös szelet
» Rakott hússzeletek » Ágica szelet » Különleges mézes szelet » Zabpehelyhes szelet
» Alexander szelet » Tenger hullámai szelet » Csokoládé-királynő szelet » Citromos szelet 2
» Rezgő szelet » Habos kávés szelet » Zöldborsós karajszeletek » Borsos szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.