Tutireceptek.hu fejléc

Diós-túrókrémes padlizsántekercsek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre:

1 db kb. 400 grammos padlizsán

4 ek olívaolaj

Krémhez:

125 g túró
60 g natúr krémsajt
60 g natúr joghurt
30 g durvára vágott dióbél
1 ek finomra vágott mentalevél
csipet só

Elkészítés:
A megtisztított padlizsán végeit lecsapjuk és hosszanti irányban körülbelül 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk a tojásgyümölcsöt.
A szeletek mindkét oldalát besózzuk, szűrőbe tesszük és legalább fél órán át állni hagyjuk. (Ez idő alatt levet enged.) 30 perc elteltével bő vízben lemossuk a padlizsánt és konyhai törlővel megszárítjuk. Olívaolajjal megkenegetjük a szeleteket és kontakt grillsütőben vagy parázsló faszén felett pár perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése: a túrót finom lyukú szitán egy kanál segítségével áttörjük és egy tálban simára keverjük az összes többi hozzávalóval. (A dió még finomabb, ha előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirítjuk)
A grillezett padlizsánszeleteket megkenjük az ízesített túrókrémmel és feltekerjük. (Díszítésképpen tehetünk a tekercsek tetejére egy csepp krémet, ültethetünk rá egy fél dióbelet, végül vékonyra vágott mentalevéllel megszórhatjuk.)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolitallérok » Csőben sült kelbimbó » Zöldséges tócsni » Hasselback burgonya
» Karfiolos palacsinták » Zöldséges rakott karaj » Mangold felfújt » Gombás-paprikás rizstorta
» Medvehagymás pesto II. » Cukkinis burgonyafasírt » Sajttal sült kelbimbó » Alufóliában sült hagymafejek
» Spanyol "lecsó" » Lecsó szójával » Olasz pirított zöldségek » Dinnyés golyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.