Tutireceptek.hu fejléc

Diós zabfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg zabpehely,
5 tojás,
10 dkg margarin,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár,
10 dkg finomra darált dióbél,
csipetnyi só.

Elkészítés:
2 dl vízbe beleteszem a margarint és a sót, majd felforralom. Beleöntöm a finomra darált zabpelyhet, és kis lángon addig kevergetem, amíg az egész masszává összeáll. Kihűtöm, és egyenként belekeverem a tojásokat. Nyomózsákba teszem, és alufóliával bélelt, nagy tepsire diónyi halmokat nyomok belőle, egymástól legalább egy centi távolságra. Előmelegített, forró sütőben szép sárgára megsütöm. A szilvalekvárt összekeverem a darált dió felével, és megtöltöm vele a félbevágott fánkokat. Ezután a lekvárral bekent fánktetőket belemártom a megmaradt dióba, és kalap gyanánt visszaillesztem a tetejükre.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: dorka_20


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai Pite » Kávés keksz golyók » Kekszes tekercs » Őszibarack süti
» Kókuszos fincsi resztelt » Bajadéra » Bécsi linzertorta » Csokifelfújt cukor nélkül
» Búvártúrós 2. » Rakott túrós-fahéjas alma » Élesztő nélküli túrósfánk » Gesztenyedesszert tejszínnel
» Kossuth kocka » Szilvás sütemény » Csokoládés csók » Tejszínes-csokis diós kocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.