Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Diplomatakrémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
7 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
fél sütőpor,
8 evőkanál víz.

A krémhez: 2 tasak vaníliapuding,
10 evőkanál porcukor,
5 dl víz,
7 tojásfehérje.

Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük 8 evőkanál vízzel és a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kizsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben közepes tűzön kisütjük.
A 2 vaníliapudingot 5 evőkanál cukorral és 5 dl vízzel sűrűre főzünk.
A 7 tojásfehérjét habbá verjük 5 kanál cukorral és a forró pudinghoz adjuk.
A meleg tésztára kenjük, és a meleg sütőbe tesszük.
A gáz már nem ég!
Megvárjuk, míg kihűl.
Tetejére 2 db tejszínporból 1 evőkanál cukorral és 2 dl vízzel, habfixálóval kemény habot verünk és a kihűlt tésztára kenjük, majd csokoládét reszelünk rá.


A receptet beküldte: ApaTibi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós zserbóm » Gyümölcsös-kekszes-pudingos » Kuksi túrós batyuja » Almás-fahéjas finomság
» Diós finomság gluténmentesen » Mákos-szilvás püspökkenyér » Vaníliás (alap) muffin » Bűvös kocka
» Sárgabarackos joghurttorta » Citromos áfonyás sütemény » Kubai kókuszsüti » Férfitorta
» Putnoki tészta » Zebratorta 3. » Gesztenyés, diós zserbó » Tej-tojás mentes piskóta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.