| Diplomatakrémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 7 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, fél sütőpor, 8 evőkanál víz. A krémhez: 2 tasak vaníliapuding, 10 evőkanál porcukor, 5 dl víz, 7 tojásfehérje. Elkészítés: A tojássárgáját habosra keverjük 8 evőkanál vízzel és a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kizsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben közepes tűzön kisütjük. A 2 vaníliapudingot 5 evőkanál cukorral és 5 dl vízzel sűrűre főzünk. A 7 tojásfehérjét habbá verjük 5 kanál cukorral és a forró pudinghoz adjuk. A meleg tésztára kenjük, és a meleg sütőbe tesszük. A gáz már nem ég! Megvárjuk, míg kihűl. Tetejére 2 db tejszínporból 1 evőkanál cukorral és 2 dl vízzel, habfixálóval kemény habot verünk és a kihűlt tésztára kenjük, majd csokoládét reszelünk rá. A receptet beküldte: ApaTibi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |