Tutireceptek.hu fejléc

Diplomatakrémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
7 tojássárgája,
20 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
fél sütőpor,
8 evőkanál víz.

A krémhez: 2 tasak vaníliapuding,
10 evőkanál porcukor,
5 dl víz,
7 tojásfehérje.

Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük 8 evőkanál vízzel és a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd kizsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben közepes tűzön kisütjük.
A 2 vaníliapudingot 5 evőkanál cukorral és 5 dl vízzel sűrűre főzünk.
A 7 tojásfehérjét habbá verjük 5 kanál cukorral és a forró pudinghoz adjuk.
A meleg tésztára kenjük, és a meleg sütőbe tesszük.
A gáz már nem ég!
Megvárjuk, míg kihűl.
Tetejére 2 db tejszínporból 1 evőkanál cukorral és 2 dl vízzel, habfixálóval kemény habot verünk és a kihűlt tésztára kenjük, majd csokoládét reszelünk rá.


A receptet beküldte: ApaTibi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos csokoládé álom » Diós-lekváros puffancs » Háztartási keksz » Kókuszos Dia szelet
» Viktória sütemény » Gyümölcskocka - sütés nélkül » Vasorrúbába ízes ujjai » Kefíres-sütemény
» Karotingolyók » Kávé bomba » Falusi mákos » Piskóta (alaprecept)
» Hagyományos palacsinta » Barna fügés muffin » Lagzi Lajcsi szelet » Csoda szelet sütés nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.