Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Disznótoros rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
5-6 személynek:
1,5 kg savanyú vagy kovászolt káposzta
kevés zsiradék
1-2 babérlevél
szemes és őrölt bors
majoranna
fokhagyma vagy granulátum

1/2 fej vöröshagyma
15-20 dkg rizs
50 dkg májas és véres hurka vegyesen
25 dkg sütni való kolbász
10 dkg (füstölt) sajt
1 tojás
3 dl tejföl
5-10 dkg (füstölt) szalonna

Elkészítés:
A savanyú vagy kovászolt káposztát előkészítjük, rövidre vágjuk, ha szükséges, átmossuk. Forró zsiradékon pár percig pirítjuk, felengedjük 2-3 dl vízzel, babérlevéllel, szemes borssal ízesítve puhára pároljuk (30 perc). Közben a rizst megfőzzük, főzőlevét ízesíthetjük kevés fokhagymás sóval, fél fej megtisztított vöröshagymával.

A hurkát és a kolbászt még vágható szélességű karikákra szeljük. A szalonnát (lehet enyhén füstölt is) felkockázzuk, elkeverjük a káposztával.

Egy magas falú sütő tepsit vagy hőálló üvegtálat zsiradékkal kikenünk. Elterítjük benne a káposzta negyedét, melyhez a szalonnakockákból kevertünk. A káposzta főzőlevéből, ha úgy érezzük, keveset önthetünk alá. Erre a párolt rizs harmadát, majd a véres hurkát rétegezzük. Megismételjük: negyedrésznyi káposzta, harmadrész rizs, májas hurka réteggel, majd rétegezés ugyanúgy a sütőkolbásszal megerősítve. Alkotásunk befejezéseként, a maradék negyedrész káposztát elterítjük a tetején.

A tejfölt, 1 tojást és a reszelt sajtot, pici sót-borsot (esetleg majorannát is) összekeverjük, és egyenletesen beborítjuk a rakottast (kis zsemlemorzsa rászórva megfogja a híg tejfölt). Reszelt sajtot, aki szereti, még hinthet a tetejére.

160-170 fokra előmelegített sütőben máris kezdhetjük sütni. Mikor a teteje aranybarnán mosolyog, elkészült az ételünk (35-40 perc).

A fűszerezéssel és a füstölt hozzávalókkal óvatosan ajánlott bánni, mert a toros hozzávalók már azok lehetnek (jó esetben). Amennyiben disznóvágás után vagyunk, a maradék, friss töltelékek nyomatékosan ajánlottak. Ekkor csak rétegezünk. A hurkabélre érzékenyek a kész töltött áruról azt eltávolíthatják. A - kovászolt káposzta – nem tévedésből került alternatív lehetőségként felajánlva.

Satyabum receptje


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztával rakott párizsi » Káposztaleves csülökkel » Céklás savanyú káposzta » Hússal rakott lencse
» Túrós rakott burgonya » Rakott káposzta Ági módra » Lerakott harcsa » Zabpelyhes rakott kel
» Sonkával rakott palacsinta » Káposztás böllértokány » Erdélyi rakott pogácsa » Gombás rakott kifli
» Rakott máj » Rakott karaj burgonyával » Rakott gomba. » Paradicsomos káposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.