Tutireceptek.hu fejléc

Disznótoros töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg kolbászhús
25 dkg rizs
1 kg savanyú káposzta
2 hagyma
18-20 savanyított káposztalevél
2 babérlevél
15-20 szem egészbors
1+1 ek zsír
1 ek liszt
2 kk só
2-3 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl

Elkészítés:
A savanyúkáposztát kimossuk és egy nagy fazékba tesszük. A rizst puhára főzzük és lecsepegtetjük (használhatunk gyors rizst is). A hagymát finomra vágjuk és egy kanálnyi zsíron üvegesre dinszteljük. Összegyúrjuk a húsmasszát, a rizst, a párolt hagymát és vizes kézzel közepes nagyságú gombózokat formálunk. A gombócokat beágyazzuk a káposzta közé és felöntjük mintegy 6 deci vízzel. Beletesszük a babérlevelet és a borsot és lefedve, lassú tűzön mintegy 2 órán keresztül főzzük. A végén kiszedjük a gombócokat és berántjuk a zsírból, lisztből és finomra vágott fokhagymából készült rántással. Visszatesszük a gombócokat és még egyszer összeforraljuk. Tejföllel és puha kenyérrel forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött párizsi » Kelkáposzta krémleves » Töltött fasírt sonkával » Bihari rakott káposzta.
» Toledói töltött csirke » Töltött szűzpecsenye » Töltött gomba a mikróból » Kínai töltött kacsa
» Töltött tök tökölőknek » Májjal töltött tojás » Savanyú káposzta krémleves » Savanyúkáposztás metélt
» Sonkával töltött batyu » Töltött cukkíni egyszerűen » Töltött karaj liza módra » Gombával töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.