Tutireceptek.hu fejléc

Dizsoni csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkecomb vagy csirkemell,
12,5 dkg hagyma,
40 dkg burgonya,
só,
bors,
3 evőkanál dizsoni mustár,
(2 ek magos, 1 ek normál)
1 teáskanál méz,
2 evőkanál olíva olaj,
½ csokor kakukkfű,
½ dl tejszín,
6 dl húsleves.

Elkészítés:
A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
A mustárt és a mézet összekeverjük és a csirkehúst bekenjük vele.
180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A megtisztított hagymát és a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát összekeverjük az olajjal, a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és a tűzálló tálba öntjük, a hús közeit kitöltve, 30 percig sütjük így.
Ekkor 1-2 evőkanál tejszínt kenünk a húsok tetejére.
A többi tejszínt elkeverjük a húslevessel és a burgonya tetejére öntjük.
Még kb.20 percig sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Natúr sült csirkemell » Csirke- ragu leves » Rokfortos csirkecomb » Sütőtökpüré csirkemellel
» Legfinomabb csirkemell » Curry-s csirke mangóval » Ínyenc paprikás csirke » Egyszerű csirkemell
» Tejfölös csirke » Karfiolos csirkemell » Tandorias csirkesaláta » Tárkonyos-mogyorós csirke
» Pongyolás csirkemell » Sült csirkecomb » Csirkés-almás szendvics » Kínai mangós csirke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.