Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dizsoni csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 csirkecomb vagy csirkemell,
12,5 dkg hagyma,
40 dkg burgonya,
só,
bors,
3 evőkanál dizsoni mustár,
(2 ek magos, 1 ek normál)
1 teáskanál méz,
2 evőkanál olíva olaj,
½ csokor kakukkfű,
½ dl tejszín,
6 dl húsleves.

Elkészítés:
A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
A mustárt és a mézet összekeverjük és a csirkehúst bekenjük vele.
180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
A megtisztított hagymát és a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát összekeverjük az olajjal, a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és a tűzálló tálba öntjük, a hús közeit kitöltve, 30 percig sütjük így.
Ekkor 1-2 evőkanál tejszínt kenünk a húsok tetejére.
A többi tejszínt elkeverjük a húslevessel és a burgonya tetejére öntjük.
Még kb.20 percig sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexicói csirkecomb » Őszibarackos csirkemell » Csirkepaprikás másképp » Sült csirkemellfilé
» Majonézes csirke » Csirkeegytál » Tepsis rizses csirke » Rokfortos csirkecomb
» Barackos tejszínes csirke » Csirke anyós módra » Fehérborban főtt csirke » Tejszínes csirkemellfilé
» Csirkemell zöldséggel » Brokkolis csirkemell II. » Csirkeragu metélttel » Füstölt sajtos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.