| DNK - dagasztás nélküli kenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 375 g liszt (BL55) 1/2 evőkanál szárított élesztő 1/2 evőkanál só 2 dl melegvíz 1 dl tej 1/2 evőkanál méz Elkészítés: A lisztet összekeverem az élesztővel és a sóval, majd a közepébe beleöntöm a tejet, vizet, mézet. Kézzel összekeverem, egy egy bucit formálok belőle. Jó ragadós lesz, de állítólag ilyennek kell lennie. Egy nagy keverőtálba teszem, jól megszórom liszttel, fóliával letakarom, és langyos helyen 1,5 órát kelesztem. Ezután kiveszem, lisztezett deszkára pakolom, és az alábbi videón (a végefelé) látható módon összehajtom. Majd előszedek egy nagy vaslábost, vagy jénai tálat, és a kenyeret a hajtogatott felével lefelé beleteszem. Így is pihen fél órát, majd mehet a sütőbe. Először lefedve sütöm kb 30-35 percig, majd lekerül a fedő, és további 15-20 percig sütöm, amíg szép barna színe nem lesz Tanácsok: ez felezett adag, de nálunk ennyi fogy általában Ez tömörebb, nem olyan lyukacsos, mint az eredeti dagasztás nélküli kenyér (az 12 órát kel), mert nincs elég ideje lyukacsosodni. De így is nagyon finom. :) Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Vivuci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |