Tutireceptek.hu fejléc

Dobos torta (eredeti) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához 4x
2 tojás
4 dkg liszt
4 dkg cukor
2 evőkanál víz
kevés szódabikarbóna

Krémhez:
1 dl víz
15 dkg cukor
1 evőkanál rum aroma vagy rum
1 Ráma margarin
5 dkg kakaópor

Teteje:
1 evőkanál víz
cukor

Elkészítés:
Tészta: A tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig keverem, majd beledolgozom a lisztet és a szódabikarbónát is.
Összedolgozom a két masszát, és előmelegített sütőben készre sütöm. Én szilikonformát használok, azt is kivajazom, kilisztezem.

Krém:
A cukorból és a vízből szirupot főzök, belekeverem az aromát, majd amikor kihűlt 1 egész margarint és a kakaót.

Cukormáz:
Egy evőkanál vízzel felolvasztom a cukrot és karamellizálom. Az egyik tortalapra öntöm. Amikor még meleg, de nem forró, hideg vízbe mártott éles késsel felszeletelem.

Tanácsok:
A tészta mennyisége egy lapnyi, ebből én 4-et sütök, így nem kell vagdosni. Nagyobb tortaformát használok, így nem lesz túl vastag, hanem pont jó!

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: <mókusmanó>


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eredeti tiramisu » Kefíres süti/ az eredeti » Túrótorta sütés nélkül 2. » Diétás habos almás torta
» Joghurtos epertorta » Málnás-cseresznyés torta » Cseresznyetorta » Sütőtök torta
» Téli meggyestorta » Katica torta » Túrótorta (update 1) » Csokis (ünnepi) almatorta
» Epres palacsintatorta » Hagyományos gyümölcstorta » Bögrés Raffaello torta » Túró torta


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.