Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dödöle sóskamártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A sóskamártáshoz:
70-80 dkg friss sóska
1 kis pohár tejföl
2 púpozott evőkanál liszt
cukor
1-2 dl tej
kevés zsiradék

A dödöléhez:
10 nagy szem krumpli
liszt
2 fej hagyma
ételízesítő

bors

Elkészítés:
A friss sóskát megtisztítom a szárától, és alaposan megmosom. evés zsiradékban megdinsztelem. Ha ez megvan, akkor a tejfölt a liszttel kikeverem, és felhígítom tejjel, és ezzel a sóskát behabarom. Ízlés szerint cukrozom. Újraforralásig főzöm.

A dödöléhez a krumplit sós vízben megfőzöm, majd fűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel. Annyi lisztet teszek hozzá, amennyit felvesz. Kis gombócot formázok a masszából kanállal, és olajban megpirítom, amibe előzőleg hagymát raktam. Majd ráhelyezem a zsírpapírral kibélelt tepsibe, és 170 fokon sütöm 20 percig.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dödöle sóskamártással 2 » Sütőben sült spenótos árpa » Töltött túrópalacsinta » Padlizsános lepény
» Virslis rizs » Bugaci sápatag » Hagymás-krumplis lepény » Csicsóka gomolyasajttal
» WW-s Chili con carne » Nokedlis lecsó » Virsli baconba tekerve » Gombával töltött uborka
» Gyors nyári kétszemélyes » Fasírt krumpliágyon » Zöldséges rakottas » Gombával töltött sonka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.