Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dödöli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1/2 kg krumpli,
30 dkg liszt,
8 dkg zsír,
2 dl tejföl,
10 dkg hagyma,
só.

Elkészítés:
A krumplit meghámozom, felszeletelem és sós vízben puhára főzöm.
Hozzáadom a szitált lisztet.
A közepébe főzőkanállal egy lyukat csinálok és további 1/4 óráig főzöm.
Jól elkeverem, hogy egy sima masszát kapjak.
Most jön rá a hagymás-tejfölös-zsíros keverék! Ehhez felszeletelem a hagymát, zsírban megpirítom, elkeverem a tejföllel és sózom.
Tálalásnál a forró Dödöli-re teszem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós sült tészta » Krémsajtos csirke pennével » Igazi pasta carbonara » Finom görhe
» Túrós spagettiropogós » Fahéjas spagetti » Spagetti carbonara » Spagetti carbonara2
» Sült tészta pulykahússal » Sonkás palacsintabatyu » Lekváros barátfüle » Kapros-túrós csusza
» Anna rakott tésztája. » Kel káposztástészta » Vakarcs » Mexikói tortilla


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.