Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dorozsmai molnár ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
5-6 szelet ponty
2 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika
3 dl étolaj

5 dkg füstölt szalonna
1 db közepes méretű vöröshagyma
20 dkg gomba
1 késhegynyi őrölt bors
40 dkg csuszatészta
2 dl tejföl

Elkészítés:
A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük.

Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt
szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot. Pár perces főzés után tejfölös habarással sűrítjük.

A csusza tésztát sós vízben kifőzzük. Összekeverjük a gomba mártással, és a kisütött halszeletekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefirben párolt ponty » Kakukkfüves ponty » Pontyragu » Pityókás ponty
» Diós rántott ponty » Gombás ponty » Tejfölös-gombás ponty » Dorozsmai molnárponty
» Ponty variáció » Ponty vörösborban » Pontyhalászlé » Csokoládés molnárka
» Gyümölcsös ponty » Ponty szolnokiasan » Dióbundában sült ponty » Sajtos ponty tepsiben


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.