Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Drezdai püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg mazsola
10 dkg fekete szemű mazsola
3 evőkanál rum
5 dkg élesztő
1/8 liter tej
10 dkg cukor
10 dkg vaj vagy margarin
5 dkg zsír
50 dkg liszt
1 tojás
1/2 teáskanál só
fahéj
vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mandula

Ezen kívül:
10 dkg vaj
6 dkg cukor
5 teáskanál porcukor

Elkészítés:
A mazsolákat áztassuk a rumban. Az élesztőt egy kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen, 10-15 percig kelesszük. A maradék cukrot, a zsírt és a többi hozzávalót keverjük össze. A mazsolát adjuk hozzá, majd 1 órát pihentessük. A tésztát kenyér formára alakítjuk, a széleit alufóliával határoljuk, hogy ne csússzon szét. A tepsit sütőpapírral rakjuk ki, tegyük bele a tésztát, 30 percet hagyjuk állni, majd 180 fokos sütőben 65–70 percig süssük. Ha megsült, a meleg püspökkenyeret olvasztott vajjal kenjük be, és szórjuk meg cukorral.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csoki darabos püspökkenyér » Briell-féle püspökkenyér » Fehér püspökkenyér » Citromos püspökkenyér
» Püspökkenyér Iza módra » Fahéjas püspökkenyér » Almás püspökkenyér » Drezdai karácsonyi kalács
» Narancsos püspökkenyér » Mézes püspökkenyér » Annus püspökkenyere » Püspökkenyér
» Püspökkenyér másképp » Diós püspökkenyér » Mákos-szilvás püspökkenyér » Olcsó püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.