Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Duplacsokis túrótorta áfonyával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Az aljához:
1 ¼ bögre (300 ml) morzsolt keksz (legfinomabb ha kakaós)
¼ bögre (60 ml) olvasztott vaj


A töltelékhez:
1/3 bögre (80 ml) cukor (barnacukor)
¼ bögre (60 ml) víz
1 ½ bögre (300 ml) áfonya (mirelitből vagy aszalttból csinálom, mert általában csak azt találok)
500 gr krémsajt (natúr)
1 bögre (240 ml) cukor (barnacukor)
½ bögre (120 ml) liszt
¾ bögre (180 ml) folyékony tejszín
2 evőkanál (30 ml) citromlé
1 teáskanál (5 ml) vanília aroma
3 tojás
½ bögre (120 ml) tejfel
120 gr fehér csoki (felolvasztott de már langyosra hűlve)
120 gr félédes csoki (felolvasztott de már langyosra hűlve).

Elkészítés:
1.A töltelékkel kezdjük: egy kislábosban összekeverjük a cukrot, vizet és áfonyát. Forralásig hevítjük és kb 5 percig forraljuk sűrű kevergetés közben. Hagyjuk kihűlni.

Bemelegítjük a sütőt (150 °C)

2. Egy tálban összekeverjük a torta aljához valókat. Egy kb 25 cm átmérőjű tortaforma aljára „nyomkodjuk" (egyenletes réteg legyen).

3. Egy nagyobb tálban simára keverjük a krémsajtot a cukorral és a liszttel. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a folyékony tejszínt, a citromlevet, és a vanília aromát.

Hozzákeverjük a tojásokat - egyesével és jól kikeverve. Végül belekeverjük a tejfelt.

4. Kiveszünk és félreteszünk a krémsajt keverékből 1 bögrényit (240 ml), amihez hozzáadjuk az áfonyát.

5. A maradék krémsajt keveréket két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez a fehér csokit, a másikhoz a félédes csokit keverjük.

6. Mindhárom ízesített krémsajt keveréket (egyiket a másik után) a tortaaljra öntjük lassan, óvatosan. Késsel óvatosan „mintát" rajzolhatunk bele, úgy hogy „márványos" legyen.

Az előmelegített sütőbe tesszük és 1h15 percig sütjük, vagyis addig amíg tapintásra nem tűnik már puhának. Kikapcsoljuk a sütőt és a sütőm ajtaját félig nyitva hagyva kb. 30 percig még a sütőben hagyjuk hűlni. Ezután kivesszük a sütőből, szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni, és csak azután tesszük be a hűtőbe, legalább 3-4 órára! Melyhűtött áfonyával, vagy csokireszelékkel díszíthetjük közvetlen tálalás előtt a tetejét.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos esküvői túrótorta » Rizses túrótorta » Túrótorta » Barackos kedvenc túrótorta
» Túrótorta pudingkrémmel » Gyors túrótorta » Áfonyás túrótorta » Csupaszív túrótorta
» Málnás túrótorta » Tejszínes túrótorta!! » Gyümölcsös túrótorta 2 » Zebra túrótorta
» Túrótorta Edicske módra » Túrótorta sütés nélkük » Áfonyás fincsi túrótorta » Csupa túró túrótorta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.