Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
bármilyen hal (én ponttyal készítem) só
cukor
hagyma
babérlevél
egész bors
ecet
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
A halat bepanírozom és zsírban (ki miben szereti) szokásos módon megsütöm.

Egy jól zárható edényben lerakok egy sor megpucolt és karikára vágott hagymát (egy sor kb. egy fej hagyma), utána egy sor kisült halat, így rétegezem.

Mikor ez kész, vizet forralok cukorral, sóval, babérlevéllel, borssal - mintha savanyúságot készítenék -, a végén teszem bele az ecetet. Mennyiséget azért nem írok, ki milyen édesen, savanyúan, sósan szereti. Azért az ecetnek dominálni kell!

Még így forrón ráöntöm a halra, és mehet a hűtőbe érni. Minél tovább érik, annál finomabb.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ecetes torma » Ecetes dinnye » Ecetes pogácsa » Ecetes tormakrém
» Ecetes fokhagyma » Ecetes görögdinnyehéj » Ecetes padlizsán » Ecetes-tárkonyos uborka
» Ecetes szilva » Ecetes torma 2 » Fokhagymás ecetes szilva » Hagymás ecetes babsaláta
» Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Ecetes uborka » Ecetes uborkamártás » Ecetes tojás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.