Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes hal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
bármilyen hal (én ponttyal készítem) só
cukor
hagyma
babérlevél
egész bors
ecet
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa
zsiradék a sütéshez

Elkészítés:
A halat bepanírozom és zsírban (ki miben szereti) szokásos módon megsütöm.

Egy jól zárható edényben lerakok egy sor megpucolt és karikára vágott hagymát (egy sor kb. egy fej hagyma), utána egy sor kisült halat, így rétegezem.

Mikor ez kész, vizet forralok cukorral, sóval, babérlevéllel, borssal - mintha savanyúságot készítenék -, a végén teszem bele az ecetet. Mennyiséget azért nem írok, ki milyen édesen, savanyúan, sósan szereti. Azért az ecetnek dominálni kell!

Még így forrón ráöntöm a halra, és mehet a hűtőbe érni. Minél tovább érik, annál finomabb.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ecetes tojás » Ecetes uborka » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Hagymás ecetes babsaláta
» Ecetes szilva » Ecetes pogácsa » Ecetes padlizsán » Ecetes-tárkonyos uborka
» Fokhagymás ecetes szilva » Ecetes dinnye » Ecetes tormakrém » Ecetes torma
» Ecetes uborkamártás » Ecetes fokhagyma » Ecetes torma 2 » Ecetes görögdinnyehéj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.