Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes szilva recept

Kategória:


Hozzávalók:
Már lila de még belül zöld, kemény szilva
víz
cukor
fahéj
szegfűszeg
10-os ecet
szalicil vagy más tartósító adagolás a csomagon írtak szerint

Elkészítés:
A teljesen hibátlan, nem túl érett, még kemény szilvákat megmossuk, és üvegekbe rakjuk. Az üvegeket teletöltjük hideg vízzel – így mérjük meg, hogy mennyi lére lesz szükségünk –, majd a vizet leöntjük, beleteszünk literenként 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, 2-3 szegfűszeget és egy darabka fahéjat. Jól felforraljuk, utána langyosra hűtjük, és az üvegekbe tett szilvára szűrjük. A tetejére egy csipet szalicilt teszünk, lekötjük, és mindjárt a helyére tehetjük, nem kell kigőzölni.

Tanácsok:
Én egyszerűen imádom :)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvalekváros gőzgombóc » Finom szilvás sütemény » Szilvás, kókuszos szelet » Pikáns szilvás lepény
» Bortésztába burkolt szilva » Zabpelyhes szilvás lepény » Libamell párolt szilvával » Szilvalekváros papucsok
» Aszaltszilva leves » Rácsos szilvanyárs » Hűsítő szilvaleves » Szilvakompót
» Hideg szilvapuding » Aszalt szilvás májkrém » Szilvás lepény ♥ » Szilvás-túrós lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.