Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes tojás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 keményre főtt tojás
7 dl víz
1,5 dl almaecet
2 gerezd fokhagyma
3 babérlevél
fél ek. borókabogyó (kb. 6 szem)
fél ek. mustármag
fél ek. koriandermag
3 ek. cukor
fél ek. egész bors
3 kk. só
1 kisebb fej vöröshagyma

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd annyira hagyjuk kihűlni, hogy megpucolhassuk őket.
Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. Én egy 1,7 dl-es üveget választottam. (Bőven elférnek:)
A vizet minden egyéb hozzávalóval (kivéve az ecetet, a tojást, a fokhagymát és a vöröshagymát) feltesszük főni, és felforraljuk. Utána beleöntjük az ecetet.
Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a fokhagymát, rászeljük a vöröshagymát, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk.
Szoba hőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.
4-5 nap múlva fogyasztható.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szőlőhegyi rántott tojás » Muffin tojásallergiásoknak » Tojásos-gombás tekercs » Erdőszéli gombás tojás
» Szalonnás, tojásos krumpli » Tejszínes tükörtojás » Tojásos egytálétel » Tojásropogós
» Hagymás töltött tojás » Burgonyás tojás » Csurgatott tojásleves » Saját tojáskrémem
» Baileys (tojás nélküli) » Párizsi kosárkák tojással » Sóskamártás tükörtojással » Tojásos, sajtos egytál


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.