Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes uborka recept

Kategória:


Hozzávalók:
uborka, só, cukor, víz, fűszerek

Elkészítés:
Apró 5-8 cm-es frissen szedett egészséges uborkákat jól megmossuk, és üvegbe helyezzük. Fűszereket rakhatunk közéje: koliander, mustármag, babérlevél, egész bor, kapor, torma, gyömbér, meggyfalevél, hosszú csöves paprika, ízlés szerint. Egy liter vízhez 3-4 dl ecetet, 2 dkg sót és 4 dkg cukrot számítunk, az ecetes vizet felforraljuk és langyosra hűtve az uborkára öntjük, majd lekötjük. Ha felbontva túl ecetesnek találjuk, használat előtt pár napra sós vízben áztatjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkaturmix » Uborka leves kaprosan » Hideg uborkaleves » Dobálos uborka
» Ecetes torma 2 » Sajtos uborkasaláta » Kovászos uborka - télire » Savanyú uborkás raguleves
» Uborkás-répás fejessaláta » Uborka saláta Görög módra » Ecetes görögdinnyehéj » Uborkamártás
» Uborkás vitaminbomba » Uborkás turmix » Koktéluborka olajbogyóval » Gyors, ropogós uborka.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.