Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes uborka recept

Kategória:


Hozzávalók:
uborka, só, cukor, víz, fűszerek

Elkészítés:
Apró 5-8 cm-es frissen szedett egészséges uborkákat jól megmossuk, és üvegbe helyezzük. Fűszereket rakhatunk közéje: koliander, mustármag, babérlevél, egész bor, kapor, torma, gyömbér, meggyfalevél, hosszú csöves paprika, ízlés szerint. Egy liter vízhez 3-4 dl ecetet, 2 dkg sót és 4 dkg cukrot számítunk, az ecetes vizet felforraljuk és langyosra hűtve az uborkára öntjük, majd lekötjük. Ha felbontva túl ecetesnek találjuk, használat előtt pár napra sós vízben áztatjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött uborka » Svéd uborka csalamádéval » Görög uborkasaláta » Szárnyas uborka saláta
» Uborkás fasírtrolád » Ecetes hal » Tejfölös uborkasaláta » Uborkaleves főzés nélkül
» Sváb kovászos uborka. » Ecetes szilva » Mustáros uborkamártás » Ecetes dinnye
» Uborka saláta » Hideg kapros uborkaleves » Uborkabólé » Uborkás-répás fejessaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.