Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes uborka recept

Kategória:


Hozzávalók:
uborka, só, cukor, víz, fűszerek

Elkészítés:
Apró 5-8 cm-es frissen szedett egészséges uborkákat jól megmossuk, és üvegbe helyezzük. Fűszereket rakhatunk közéje: koliander, mustármag, babérlevél, egész bor, kapor, torma, gyömbér, meggyfalevél, hosszú csöves paprika, ízlés szerint. Egy liter vízhez 3-4 dl ecetet, 2 dkg sót és 4 dkg cukrot számítunk, az ecetes vizet felforraljuk és langyosra hűtve az uborkára öntjük, majd lekötjük. Ha felbontva túl ecetesnek találjuk, használat előtt pár napra sós vízben áztatjuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös uborkasaláta » Bolgár uborkaleves » Uborkabólé » Cseresznyebefőtt (Ecetes)
» Ecetes görögdinnyehéj » Uborkás fasírtrolád » Uborkamártás » Uborkás mustáros csirke
» Egyszerű uborkaleves » Görög uborkasaláta » Kapros uborkaleves » Mustáros uborkamártás
» Diós-sonkás uborkasaláta » Ecetes dinnye » Uborka saláta Görög módra » Joghurtos uborkaleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.