Tutireceptek.hu fejléc

Édes mustáros karaj gratenburgonyával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
70 dkg sertéskaraj csont nélkül,
1 evőkanálnyi olaj,
3 evőkanálnyi mustár,
1 evőkanálnyi méz,
2 evőkanálnyi liszt,
1 evőkanálnyi vaj,
1 kg burgonya,
2,5 dl tejszín,
1,5 dl olvasztott vaj,
só,
bors

Elkészítés:
A karajt kiklopfoljuk, megsózzuk, őrölt borssal megszórjuk, majd egy serpenyőben elősütjük.
A húsokat kiemeljük, a visszamaradt zsiradékban elkeverjük a mustárt, a mézet, egy kevés vizet, és az egészet kiforraljuk. A húsokat visszatesszük a serpenyőbe, és készre pároljuk.
A burgonyát vékony karikákra vágjuk, de nem vágjuk teljesen át, hogy a szeletek egyben maradjanak, és kivajazott hőálló tálba tesszük. Az olvasztott vajat a tejszínnel, sóval és borssal összekeverjük, majd a burgonyákra öntjük. Sütőben, 180 ºC-on, 25-30 perc alatt készre sütjük. A burgonya méretétől függően a sütési idő kicsivel hosszabb vagy rövidebb is lehet.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros, mézes csirkecomb » Ananászos rakott karaj » mustáros tarja » Mustáros-tejfölös csirke
» Sörös karaj » Karaj sonkaraguval » Sajtos karaj » Mézes-mustáros csirkemell
» Mustáros kacsamáj » Göngyölt karaj tekercs » Karaj bundában » Rakott mustáros hús
» Egyben sült mustáros karaj » Mustáros tepsis csirkemell » Zöldséges rakott karaj » Mustáros csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.