Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú sertéscsíkok/vagy pulykamellcsíkok * recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
* 50 dkg sertéscomb /vagy pulykamell,vagy csirkemell/
* 25 dkg rizs
* 1 közepes fej vöröshagyma
* 2 sárga, 1 zöld és 1 piros paprika
* 1 kis doboz darabolt ananászkonzerv
* 1 hegyes erős paprika vagy csilipor
* 5 dkg pirított sós mogyoró
* 1 evőkanál 10%-os ecet
* 1 evőkanál méz
* 4 evőkanál szójaszósz
* 2-3 evőkanál olaj
* csípős fűszerpaprika
* só

Elkészítés:
A sertéshúst /vagy amilyen húsból készítjük/ vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Az ananász levét leöntjük. Az ananász- és hagymakockát tálba tesszük, leöntjük a szójaszósszal, belekeverjük a húscsíkokat, és 20 percig pácoljuk. A rizst a szokásos módon elkészítjük. Közben a paprikákat megmossuk, vékony csíkokra metéljük, a hegyes paprikát karikázzuk. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, és a lecsöpögtetett húst adagonként hirtelen aranybarnára sütjük. Tányérra szedjük, sózzuk, meghintjük a csípős fűszerpaprikával. A visszamaradt zsiradékon 1-2 perc alatt megpirítjuk a feldarabolt paprikát, hozzáöntjük a szójás-hagymás ananászt és a mogyorót. Kb. 5 perc párolás után ecettel és mézzel ízesítjük, végül beletesszük a húst, és összemelegítjük. A rizzsel tálaljuk.

Tanácsok:
Nagyon finom étel, az ecettel és a mézzel lehet ízlés szerint variálni.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Edes-savanyu pulykamell » Édes-savanyú hússaláta » Édes-savanyú sertéscsíkok » Édes-savanyú káposzta
» Édes-savanyú kacsamell » Édes-savanyú tofu » Édes-savanyú burgonya » Édes-savanyú tésztasaláta
» Édes-savanyú csirkemáj » Édes-savanyú csirkemell » Gyors édes-savanyú saláta » Friss kolbász bajor módra
» Csirke Beriani » Gyömbéres libamell » Kurucpecsenye » Svéd húsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.