Tutireceptek.hu fejléc

Édes - savanyú sertéssült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg. sertéscomb
25 dkg. rizs
1 fej vöröshagyma
1-1 db. sárga-, zöld -és piros húsú kaliforniai paprika
1 doboz darabolt ananász konzerv
1 db. hegyes erős paprika
1 evőkanál ecet
1 evőkanál méz
4 evőkanál szójamártás
1/2 dl. olaj
őrölt, csípős fűszerpaprika
ízlés szerint só

Elkészítés:
A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a megtisztított vöröshagymát apróra felkockázzuk, az ananászt lecsepegtetjük. Az ananászt, a hagymakockát, a húscsíkokat tálba tesszük, ráöntjük a szójaszószt és 20 percig pácoljuk. A megmosott kaliforniai paprikákat vékony csíkokra vágjuk, az erős paprikát felkarikázzuk. Az olajat serpenyőben ( vagy Wokban ) felforrósítjuk, és a lecsepegtetett húst hírtelen aranybarnára pirítjuk, tálba szedjük és megsózzuk, csípős fűszerpaprikával meghintjük. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a paprikákat, hozzáadjuk a szójás - hagymás ananászt. Együtt készre pároljuk, majd ecettel, mézzel ízesítjük, végül belekeverjük a húst és az egészet összemelegítjük.
Rizst tálalunk hozzá.

Tanácsok:
Mivel az étel nem lesz túlságosan szaftos, ezért kockára vágott sült krumplival még finomabb.

Félszáraz fehérbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: tünci77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes és savanyú » Olajos paprika(Savanyúság) » Céklás savanyú káposzta » Édes-savanyú csirkemell
» Gyors édes-savanyú saláta » Hordós savanyúság » Savanyú káposzta lencsével » Vágott, vegyes savanyúság
» Édes-savanyú kacsamell » Párolt savanyúkáposzta. » Savanyú káposzta leves » Savanyú káposztás apróhús
» Savanyú máj pörköltágyon » Édes-savanyú tofu » Édes-savanyú hússaláta » Édes-savanyú burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.