Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édes tejes pita recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

250 gr vaj vagy zsíros margarin olvasztva
6 csésze tej
10 leveseskanál liszt
1 1/2 csésze cukor
2 tojás (lehet több is)
6-7 vékony réteslap

Elkészítés:

1. Elkészítjük a krémet. A tejből elveszünk egy csészével, ebben feloldjuk a lisztet úgy hogy lassan töltögetjük a liszthez a tejet, miközben fakanállal kavarjuk hogy ne csomósodjon meg. A tej megmaradt részét a tűzre tesszük és még mielőtt felforrana, hozzátesszük a feloldott lisztet. Kavargatva besűrítjük mint a besamel krémet. Mikor besűrűsödött levesszük, beleteszünk két kanál vajat, a cukrot és kihűtjük.
2. Miután kihűlt a krém, hozzátesszük a 2 felvert tojást, lassacskán és állandóan kavargatva hogy a tojások jól elkeveredjenek a krémmel.
3. Egy nagyobb tepsit kikenünk vajjal vagy olajjal és leterítjük az első réteslapot, a kilógó részeket kihajtva a tepsi szélére, ezt megkenjük megint olajjal-vajjal majd erre rátesszük a második lapot, megkenjük, és így folytatjuk míg elfogynak a lapok.
4. A leterített lapokra ráöntjük a krémet, a lapok széleit körben bedugdossuk és közepes sütőben alsó rácson pirosra sütjük. Inkább hidegen fogyasztjuk mert akkor már könnyen lehet vágni és a krém is megdermed, könnyen kezelhető.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejes kinder » Tejes császárzsemle » Legfinomabb tejespitém » Tejes kávé
» Tejespite » Tejes lángos » Aludtejes prósza » Jeges tejeskávé( diétás)
» Tejesdara eperrel. » Almás tejes pite » Tejes kalács » Tejes, magvas kifli
» Kókusztejes briós » Tejes uborkaleves » Tejes bab » Tejes kifli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.