Tutireceptek.hu fejléc

Édesanyám sárgabarack lekvárja recept

Kategória:


Hozzávalók:
5 kg befőzni való barack
2, 5 kg cukor (attól függően, milyen édes a barack)
tartósítószer

Elkészítés:
A jól megmosott és kimagozott sárgabarackokat egy nagyobb edényben összekeverjük a cukorral, majd legalább másnapig állni hagyjuk. Időnként megkevergetjük. Ezután hibátlan zománc edényben feltesszük főni. Elég a saját leve, nem kell bele vizet tenni. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a héja szinte egészen eltűnik (a cukor elmarja), a lekvár pedig kellően besűrűsödik.

Ekkor üvegekbe töltjük, tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk, majd szárazgőzben hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: Rozália

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg sárgabarackleves » Sárgabarackos szelet » Sárgabarackos, habos süti » Sárgabarackos-gombóc
» Sárgabarackos clafoutis » Sárgabarackos sertéskaraj » Édesanyám herőcéje » Sárgabarack lepény
» Sárgabarackos saját » Sárgabarackos muffin » Sárgabarackos túrótorta » Sárgabarack parfé
» Gyömbéres sárgabarackdzsem » Takart sárgabaracklepény » Sárgabarack-flán » Borított sárgabaracktorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.