Tutireceptek.hu fejléc

Édesanyám savanyú káposztája recept

Kategória:


Hozzávalók:
Káposzta, só, kenyér

Elkészítés:
A káposztát legyalulom, majd egy vájdlingban sózom. Kilogrammonként kb. 3 dekát számítok. Egy óra múlva üvegekbe teszem és langyos vízzel felöntöm. A tetejére kenyérszeletet teszek, majd letakarom egy kistányérral. Az üveget ablakpárkányon, vagy erkélyen 6-8 napig érlelem. Ha időközben fogy a leve, azt vízzel öntöm fel.
Ezt a káposztát nem kell úgy kimosni, mint a klasszikus (például vecsési) savanyú káposztákat.
Ebből a házilag savanyított káposztából készülnek a különféle típusú káposztás ételek


A receptet beküldte: Tundibundy

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sültcéklás savanyúkáposzta » Savanyú sertésragu leves » Bajor savanyú pecsenye » Savanyú csirkezúza
» Hordós savanyúság másképp » Savanyú sertésnyelv » Nyári savanyúság télire » Savanyú leves
» Gomba savanyúság » Savanyú káposzta lencsével » Brassói rakott savanyúság » Kannás savanyú télire
» Édes-savanyú sertéscsíkok » Savanyúkáposzta leves 2. » Dobálós savanyúság » Savanyú krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.