Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édeskrumplis nudli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db nagyobb édeskrumpli,
25 dkg vaj,
só,
10 dkg zabpehely,
finomliszt.

Elkészítés:
Első lépésként megfőzzük, meghámozzuk, majd krumplinyomóval szétnyomjuk az édeskrumpli szemeket. Aztán a krumplipépet átkanalazzuk egy nagy keverőtálba, hozzácsípkedünk kb. 5-8 dkg vajat, majd annyi lisztet öntünk hozzá, amennyit a gyúrásnál felvesz (kb. 10-15 dkg). Aztán ízesítjük egy csipet sóval, föltűrjük az ingujjat, és már gyúrhatunk is. Ha a tálban már nagyjából összeállítiottuk a tésztát, átemeljük egy gyúródeszkára és ott folytatjuk a tészta kidolgozását, amíg szép, egyállagú nem lesz.

Ha a tésztával elkészültünk, lecsípünk a tésztából egy kisebb teniszlabdányi darabot, majd mintha gyurmáznánk, hurkává sodorjuk, végül nudlikat csipkedünk belőle. Ha nem megy kézzel, felvághatjuk késsel is.

Ha a nudlikat kiszaggattuk, lobogva forró vízben kifőzzük őket, majd egy alapos lecsöpögtetés után átborítjuk az előre elkészített apróra őrölt, vajon megpirított zabpehely morzsába. Egy alapos átforgatás után már ehetjük is az édeskrumpli nudlikat porcukorral vagy lekvárral, ki-ki ízlésének megfelelően.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyametélt (nudli) » Mákos nudlik » Sváb nudli » Brokkolis-nudlis egytál
» Túrónudli » Tepsis csirkeegytál » Puliszkasült » Tepsis sajtos krumpli
» Ananászos sonkás karaj » Bolognais rakott tészta » Töltött-sült burgonya » Padlizsán rétegezve
» Ananászos pulyka » Sajtos rakott karfiol 2 » Kifőtthús karfiollal » Sajtos - sonkás krokett


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.