Tutireceptek.hu fejléc

Égerszegi csülkös körömpörkölt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 darab sertésköröm,1 db hátsó csülök, 3 evőkanál sertészsír, 3 db közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 db közepes paradicsom, 2 db zöld-csípős paprika, 2 evőkanál őrölt édes-nemes paprika, 1 kávéskanál egész köménymag, só és őrölt fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:
A körmöket hosszában kettévágjuk, a csülköket kb. 3 centis karikára fűrészeljük, majd alaposan megmossuk a húsokat. Egy nagy vasbográcsba – vagy vaslábosba – disznózsírt teszünk, amin üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott körmöt és a csülköt. Ezután együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, megsózzuk, megszórjuk az őrölt paprikával, a köménnyel, és aláöntünk annyi vizet, amennyi ellepi az egészet. Végül rádobjuk a zöld csípős paprikákat egészben. Jól összekeverjük, majd fedő alatt lassú tűzön főzzük közel három órám át. Közben néha megmozgatjuk, megrázogatjuk a bográcsot, de nem kevergetjük. Ha szükséges pótoljuk az elforrt levet. Főzés közben is megkóstolgatjuk és ha szükséges ízesítjük. Lényeges, hogy a pörkölt leve ízletes, ragacsos lett, a csontokról leváljon a hús, ésa bőr is. Köretet is készíthetünk hozzá, de friss kenyérrel és kovászos uborkával is kiváló. Pincehideg vörösbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magyaros körömpörkölt » Körömpörkölt bográcsban » Csülkös bab bográcsban » Körömpörkölt egyszerűen
» Csülkös krumplileves » Csülkös lencsesólet » Csülkös zöldbableves » Csülkös cipó
» Körömpörkölt... » Csülkös káposztaleves » Temesi rakott csülkös » Rakott csülkös
» Csülkös karfiolsaláta » Tejszínes csülkös csusza » Csülkös sóskaleves » Csülkös rakott makaróni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.