Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egyben sült pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
15-20 dkg sertészsír vagy 25 dkg margarin
4 dl kefír
1 tojás (+ 1 sárgája a kenéshez)
1 csomag sütőpor
3-4 kávéskanál só
annyi liszt, amennyitől jól nyújthatóvá válik (kb. 40-50 dkg)

Elkészítés:
Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, kizsírozott (kivajazott) tepsibe tesszük.
A tetejét beirdaljuk, tojássárgával megkenjük, durva szemű sóval meghintjük. Pirosra sütjük. Ha azonnal akarjuk fogyasztani, feltördeljük tenyérnyi darabokra, úgy kínáljuk.

Tanácsok:
Ropogós, lemezes lesz. Egyben hagyva vagy 2-3 darabba törve nagyon sokáig eláll.
* Borok mellé kitűnő!
* Mi szoktuk néha fokhagymaporral, durvára őrölt borssal szórni a tetejét és úgy sütni. Pikáns és érdekes az íze.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barna sós pogácsa » Koktél pogácsa (Update3) » Burgonyás pogácsám » Sós pogácsa
» Szakállas pogácsa » Töltött ropogós pogácsák » Sós, vajas pogácsa » Gombás fasírtpogácsa
» Gombás krumplipogácsa » "Éjszakás" Túrópogácsa » Kedvenc krumplis pogácsánk » Káposztás pogácsa-finom
» Egyben sült karaj » Sonkáspogácsa » Walesi húspogácsák » Tejszínes pogácsa 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.