Tutireceptek.hu fejléc

Egybesült vagdalt kelkáposztában recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús,
3 főtt tojás + 1 egész tojás,
10 dkg szeletelt baconszalonna,
1 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 szál póréhagyma,
8 kelkáposztalevél,
1 piros kaliforniai paprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál kapribogyó,
1 dl natúr joghurt,
3 dl marhahúsleves (kockából),
2 evőkanál főzővaj,
1 teáskanál pirospaprika,
só,
bors,
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A kelkáposztaleveleket forrásban levő sós vízben 2 percig főzzük, majd leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a paprikát kockákra daraboljuk, és forró zsiradékban együtt megpároljuk. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd félretesszük, és ha kihűlt, belekeverjük a kapribogyót és a joghurtot. A vízbe áztatott zsemlét kinyomkodjuk, összedolgozzuk a párolt zöldségekkel, és 1 tojással. A kemény tojásokat a hús közepére helyezzük, és a húst henger alakúra formázzuk. Szétterítjük a káposztaleveleket, beborítjuk szalonnával, és a közepére fektetjük a hústekercset. Betakarjuk a káposztával, és átkötjük cérnával. A sárgarépát, póréhagymát felkarikázzuk. Vajjal kikent tűzálló edénybe fektetjük a húst, mellé halmozzuk a zöldségeket, felöntjük marhahúslevessel, és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Közben saját levével locsolgatjuk. Hagyjuk hűlni, majd felszeleteljük, és a sült zöldségekkel, vagy krumplipürével tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különlegs vagdalt » Gombavagdalt » Céklás vagdalt » Fasírozott vagdalthúsból
» Stefánia vagdalt » Vagdalt » Csirke kelkáposztában » Vagdalt hús tésztában
» Májvagdalt » Stefánia vagdalt gazdagon » Gombás vagdalt » Gyöngyölt vagdalthús
» Mexikói vagdalt » Töltött vagdalt » Különleges vagdalthús » Orsi vagdalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.