Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű császármorzsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tojás
1 dl tej
kevés só
cukor ízlés szerint
búzadara
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tojást a tejjel, sóval, cukorral, citromhéjjal simára keverem. Ezután lassan belekeverem a búzadarát. Annyi búzadara kell bele, hogy palacsintatészta sűrűségű tésztát kapjunk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megdagadjon. Ha túl sűrűre dagad, akkor lehet pici tejjel higítani. Kevés vajat, vagy olajat felhevítünk serpenyőbe(ha lehet teflonba, mert abba nem ragad le), beleöntjük a tésztát. Mindkét oldalát aranybarnára piritom, majd nagyobb darabokra tördelem.

Tanácsok:
Ne piritsd tul soká, mert kiszárad nagyon! Lekvárral, kompóttal nagyon finom desszert. Lehet édesítővel is készíteni, így cukorbetegek is ehetik.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Nívea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű budai szelet » Sajtsaláta egyszerűen » Rakott karfiol egyszerűen » Egyszerű csokoládétorta
» Egyszerű céklasaláta » Egyszerű nutella süti » Sült karfiol egyszerűen » A legegyszerűbb túrós süti
» Kuglóf egyszerűen » Egyszerű túrógombóc » Egyszerű muffin » Pizza alap egyszerűen
» Egyszerű pizzatészta » Egyszerű rakott zöldség » Egyszerű zeller leves » Fahéjas császármorzsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.