Tutireceptek.hu fejléc

Egyszerű, gyors kelt kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
fél liter tej
25 dkg margarin
1 kg liszt
3 tojás

Elkészítés:
Az élesztőre rászórom a cukrot és összekeverem. Néhány perc múlva folyós állagúvá válik.
A margarint megmelegítem és robotgéppel összekeverem a liszten kívül minden hozzávalóval, végül beledolgozom a lisztet. 20 perc kelesztés után bármivel lehet tölteni. Sütés előtt tojással megkenem és még 20 percig kelesztem, majd közepesen meleg sütőben sütöm.

Tanácsok:
Ez a mennyiség 3 püspök kenyér formájú kalácshoz elég. Mákkal, vagy dióval szoktam tölteni, de nagyon finom lekváros, vagy túrós buktának is.


A receptet beküldte: Magdi8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lasagnetészta (egyszerű) » Sült karfiol egyszerűen » Padlizsán extra egyszerüen » Egyszerű, de finom túrós
» Túrógombóc egyszerűen » Gyümölcskalács » Csokis fondant!Egyszerű! » Mákos kalács
» Gyors eperfagylalt » Mézes almáskalács » Kürtős kalács házilag » Egyszerű lángos
» Legegyszerűbb csirkemell » Egyszerű somlói galuska » Négerkocka egyszerűen » Házi konyak - egyszerűbben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.