| Egyszerűbb zserbó, margarinnal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 dkg cukor 20 dkg margarin 1 dl tej 1 dkg élesztő csipetnyi sütőpor 35 dkg liszt A töltelékhez: 16 dkg darált dió 12 dkg cukor 20 dkg sárgabarack lekvár A bevonathoz: 1 db szerencsi étcsokoládé tortabevonó 6 dkg margarin 1,5 dcl tej Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipet sót, jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a darált dió és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz (kb. 12-15 perc). Közben a csokimázhoz valókat gőz felett símára olvasztjuk . A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal.Hagyjuk jól megdermedni. Ha kihűlt hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: stechner Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |