Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Éjféli lencseleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
6 személyre:
30 dkg lencse,
15 dkg gomba,
2 dl tejföl,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:
Előkészítése: az étel készítését megelőző nap a megmosott lencsét beáztatom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, a meghámozott hagymát apróra vágom.

Elkészítése: a lencsét leszűröm, másfél liternyi friss vízben puhára főzöm, majd turmixgép poharában pépesre zúzom. Fazékban az olajon megfuttatom a hagymát, beleöntöm a lencsepürét és hozzáteszem a gombaszeleteket. Sóval, borssal fűszerezem. Felforralom és 10 percig főzöm. Végül a kevés levessel simára kevert tejföllel összeforralom. A húsevők tegyenek bele lángolt kolbászt!

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Éjféli leves » Éjféli borscs » Kolbászos lencseleves » Lencseleves ...
» Éjféli lencse » Egzotikus lencseleves » Tartalmas lencseleves » Lencseleves virslivel
» Virslis lencseleves » Részeges lencseleves » Lencseleves csipetkével » Savanyú lencseleves
» Lencseleves » Káposztás lencseleves » Csirkegombóc leves » Narancsos répakrémleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.