Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ekler fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Égetett tészta:
- 0,15 kg liszt
- 0,15 kg zsiradék (olaj, margarin)
- 0,15 kg víz
- kb. 8 tojás

Sárga krém:
- 2 cs. vaníliás puding
- 1 van. cukor
- 0,5 l tej
- 0,15 kg cukor
- 3 tojás

Habhoz:
- fél l tejszín
- ízlés szerint cukor
- 1 van. cukor
- 1 dkg zselatinpor
- kakaó

Elkészítés:
Égetett tészta:
A zsiradékot és a lisztet erős lángon felforraljuk. Amikor forr, hozzákeverjük a lisztet. Ügyeljünk h le ne égjen, és csomómentes legyen. Mikor a massza elválik az edény falától, akkor hűtsük le, majd egyenként keverjük hozzá a tojásokat. Egy kissé szétterülő masszát kell h kapjunk. Egy sütőlemezt olajozzunk majd lisztezzünk be vékonyan, és nyomócsővel formázzuk meg a fánkokat. Hasonló legyen formára mint a babapiskóta. Kb. 6 cm-re helyezkedjenek el egymástól. 210 fokon süssük gőzös sütőben amíg meg nem dagad. 20 percig ne nyissuk ki a sütőajtót, mert akkor összeesik a tészta. Amikor megsült, és már csak pirítani kell, akkor gőzmentes sütőben 230 fokon süssük.
Ha készen van, éles késsel vágjuk ketté. és a tetőket mártsuk bele olvasztott csokoládéba, és hagyjuk megdermedni.

Sárga krém:
- 1 dl tejet keverjünk össze a pudingporral,és a tojás sárgával. Közben forraljuk fel a maradék tejet a van.cukorral és a cukor felével. Ha felforrt, lassan öntsük hozzá a pudingporos tejhez, és gőz fölött sűrítsük be.
Kemény habot készítsünk a tojásfehérjéből és a cukorból, majd egy keveset öntsünk bele a sárga pudingból, és egyneműsítsük. Utána hozzá lehet keverni a többi krémet is. Felhasználásig tegyük hűtőbe.

Hab:
A tejszínből kemény habot verünk, beletesszük a cukrot, a zselatinport, a kakaót és a van. cukrot. Hűtőbe tesszük.

Ha a krém kihűlt, nyomózsákba tesszük, és a fánkok aljára csíkot húzunk belőle. A tejszínhabot is zsákba tesszük, és ezt rárétegezzük a krémre. Ha készen van, feltesszük a csokoládés "kalapokat".
Jó étvágyat kívánok!

Tanácsok:
A tészta sütésekor fokozottan figyeljünk, mert könnyen összeesik ha nem megfelelően sütjük.

A tojásfehérjét érdemes majdnem teljesen felverni mielőtt beletesszük a cukrot, különben sokkal tovább tart felverni.
Képeket találtok a fánkról a naplómban.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Dóri1987


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ekler fánk eperrel » Túrós-gyümölcsös tiramisu » Gyümölcsös krémsajttorta » Dinnye
» Mákos túrókrém » Mákos fincsi, nagyon mákos » Tejfölös Gyümölcssaláta. » Mézes golyók
» Olcsó krémes » Brownies Maris módra » Túrókrémes csokisütemény » Krémes mézes
» Görög fánk - loukumades » Fogyis tiramisu » Rusei sapkácskák » Anna Almás lepénye


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.