Tutireceptek.hu fejléc

Emese tarka kiflije recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók:
70 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1,5 dl olaj
2 evőkanál glukonon
3 evőkanál kakaópor
1 tojás
só, fahéj
A cukormázhoz: 1 pohár glukonon és 1 dl vizet felforralunk.

Elkészítés:
Elkészítés:

1 dl enyhén glukononos, langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt és letakarva kétszeresére futtatjuk. Hozzáadjuk a tojást, 2 dl tejet, csipet sót, és 1,5 dl étolajt. Jól összedolgozzuk, és 2 részre osztjuk.
Az egyikhez 35 dkg lisztet, és 1 evőkanál glukonont, a másikhoz pedig még 3 evőkanál kakaóport, és ízlés szerint fahéjat is adunk. (A lisztet a kakaóval külön keverjük ki, és a kakaós részhez 3 evőkanállal kevesebb lisztet adjunk.)
Szivacsos jellegű tésztát kapunk. Fél-egy órát meleg helyen kelesztjük, majd kör alakúra nyújtjuk. A kétféle kör alakú tésztát egymásra helyezzük és cikkekre vágjuk. Alulra a kakaós, felülre a fehér cikk kerüljön. A csücsök felé feltekerjük, és kivajazott tepsiben, 160 fokon kb. 40 percig sütjük. Még forrón cukormázba mártjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baileys/ krémesen lágy/ » Tarka palacsinta tekercsek » Anyukám bábolnai kiflije » Jutka almás krémese
» Tarka tavaszi saláta » Tarkabarka omlett » Tarka kifli » Tarka boci-süti
» Tarkabarka » Tarka Boci » Andland Debreceni krémese » Bözsike almáskrémese
» Tarka kifli (Kata-féle) » Friss, tarka saláta » Az én francia krémesem » Tarka hús őzgerincben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.