Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eper aszúmártással recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg eper
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 citrom
1,5 deci tokaji aszú
1/4 teáskanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés:
Az eperszemeket kicsumázom, vékonyra szeletelem, és elosztom 4 üvegkehelyben vagy tálkában.
Egy kis lábos vizet felteszek a tűzre, de nem forralom fel, hanem csak annyira melegítem meg, hogy enyhe gőz szállingózzon belőle.
Amíg melegszik a víz, egy akkora fémtálban, amely pontosan ráillik a lábos tetejére, kézi habverővel összekeverem a tojássárgákat a cukorral, az aszúval és a citrom megreszelt héjával.
A tálat ráteszem a gőzpárára, és kézi habverővel addig kevergetem az aszús-cukros-citromhéjas-tojássárgás krémet, amíg sűrű hab nem lesz belőle. Ha az állaga már olyan, mint a lágy és enyhén folyós pudingé, akkor leveszem a gőzről.
A már langyos, habos aszúmártást rákanalazom az eperszeletekre, és mindegyik desszert tetejét meghintem leheletnyi őrölt fahéjjal.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lusta rétes (gluténmentes) » Csokival töltött fánk » Marcipános golyók » Kongó torta
» Görögdinnye (nem diétás) » Joghurtos almatorta » Apró pogácsa » Csokis Brownie
» Tiramisu torta » Újra gondolt egyensúly tészta » Banános kuglóf 2 » Párizsi bomba
» Vendégváró sütemény » Mézes krémes... » Kölyök Cookies » Zorg sport szelete


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.