Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eper Charlotte recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

350 g babapiskóta,
300 g eper,
2,5 dl tejszín,
30 g zselatin,
60 g cukor,
1 dl eper- vagy málnaszörp.

Elkészítés:
Babapiskótával béleljük ki egy előzőleg kivajazott
charlotte-formát (vagy egy kisebb, magas fazekat).
Langyos vízben áztassuk meg a zselatint, adjuk hozzá az eper- vagy málnaszörpöt, lassú tűzön állandó kevergetés közben addig melegítsük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad. A tetején esetleg keletkező habot vízbe mártott kenőtollal eltávolítjuk. Ha langyosra hűlt,hozzáadjuk a megmosott, lecsorgatott, kicsumázott epret,
de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Hagyjuk teljesen kihülni. Közben a cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, nagy részét lazán a zselatinos gyümölcssziruphoz keverjük és beleöntjük a formába. Alufóliával lefedjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
Tálalás előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a formát, a tésztát tálra borítjuk, s a félretett eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjuk.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epercharlotte » Kávés charlotte » Gesztenyés Charlotte » Barackos charlotte torta
» Joghurtos Charlotte-torta » Dinnyecharlotte » Áfonyás charlotte » Túrókrémes Charlotte-torta
» Charlotte torta » Epres-ananászos charlotte » Scharlotte - Túróbomba » Habos almás
» Skandináv sütemény » Kekszes puding gyümivel » Csíkos linzerkarikák » Kókuszos teasütemény


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.