Tutireceptek.hu fejléc

Eper-rebarbara dzsem recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1250g gyümölcs(800g eper,450g rebi)
DR.Oetker dzsemfix 3:1
350 g édesítő vagy cukor
egy fél citrom leve

Elkészítés:
A gyümölcsöket feldarabolom(lehet beletenni még málnát,ribizlit,de 1250g legyen max)egy lábasba teszem őket,rázúdítom a dzsemfixet adok hozzá két kanál cukrot,kb fél óra kavargatás,majd ha jól forr mehet bele a többi cukor és még pár perc kavargatás.Közben kóstolgatni én egy fél citrom levét belefacsartam még.Tegyünk egy sűrűség próbát:egy kanál dzsemet egy kistányérra szedek,pár perc alatt be kell sűrűsödnie,ha nem sűrűsödik kevés citromlevet lehet bele facsarni még.Úgy forrón üvegekbe szedni(ebből az adagból kb 3db 3dl-es üveggel lesz)peremig,gyorsan lezárni,fejre állítani legalább 5 percre,utána hideg kamrába tenni.

Tanácsok:
Ameddig készül a dzsem addig dagadjon a bukta tésztája egy edénybe,hogy a meleg dzsemet azonnal tudjuk párosítani egy meleg buktával.Finom!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: A2880


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános sárgabarack dzsem » Csokoládéálom eperdzsemmel » Gyömbéres sárgabarackdzsem » Vörösboros szederdzsem
» Kajszibarackdzsem » Bodzadzsem 2. » Körtedzsem » Meggy dzsem
» Vaníliás áfonyadzsem » Bodzadzsem » Almadarabos dzsem » Citrom-narancs dzsem
» Sárgadinnye dzsem » Pityókás fügedzsem » Szőlődzsem » Mandarindzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.