Tutireceptek.hu fejléc

Eperbomba recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 80 dkg eper

- 6 dl tejszín

- 15 dkg porcukor

- 1/2 citrom leve

- 1/2 cseresznye pálinka

- 6 lap zselatin

- 8-10 babapiskóta

- 2 vaníliás cukor

- mentalevél ízlés szerint

Elkészítés:
Az eprek közül kb. 20 darabot tegyünk félre, ezekre a díszítéshez lesz szükség.

Egy mély tálat béleljünk ki folpackkal úgy, hogy teljesen befedje a tálat.



Tegyük egy tálba az epreket, majd botmixerrel verjük pépesre. Szórjuk meg a porcukorral, majd tegyük hozzá a citromlevet és a cseresznye pálinkát.



Közben a zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe és hagyjuk állni öt percig. Míg áll a zselatin, felverhetünk 5 dl tejszínt. Ezután kinyomkodjuk a felpuhult zselatinból a vizet, és lassú tűzön felolvasztjuk. Belekeverünk 3-4 evőkanál eperkrémet, majd ezt folyamatos kevergetés mellett a többi eperkrémhez adjuk. Kézi habverővel belekeverhetjük lassan a habbá vert tejszínt is.



Az egészet a kibélelt tálba öntjük. A tetejét babapiskótával borítjuk, kissé bele is nyomkodhatjuk. Ezután letakarjuk folpackkal és a hűtőbe tesszük, akár egy éjszakára is. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a teljes eperbomba megkössön.



Ha kivesszük a hűtőből, díszíthetjük a tetejét félbevágott eprekkel és tejszínhabbal!



Jó étvágyat!


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Déryné csókja » Tejfölös diós » Bagolyszem » Vaniliás keksz
» Dióhabos kosárka » Pudingnapocska » Görög fánk » 30 perces kókuszos álom
» Aranygaluska 2 » Bécsi vaníliás kifli » Epres banáncsónak » Tejmentes tejszelet
» Doktor torta » Mascarponés cseresznyetorta » Palacsinta Dukanhoz » Narancsos túrós rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.