Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eperkrém leves tejszínhabbal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
00 ml mascarpone
50 dkg eper
10 dkg cukor
0,5 dl vörösbor
1 db citrom
3 db szegfűszeg
1 rúd fahéj

Elkészítés:
Egy lábasba kb.1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, vörösbort és a citrom vékonyan levágott héját.

15 percig lassan lefedve főzzük, majd kivesszük belőle a fűszereket és hozzáadjuk a cukrot. Az epret alaposan megmossuk, félbevágjuk és a háromnegyed részét a leveshez adjuk. Pár percig főzzük, majd belekeverjük a mascarponét. Jól lehűtjük.

Tanácsok:
Tálaláskor a maradék eperrel díszitjük. Tejszínhabot is szoktam rátenni

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 196 kcal

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági tojásleves. » Zöldséges zúzaleves » Sajtleves húsgombóccal » Savanyú káposzta leves
» Tökbél levesem » Frankó parázs gyógyleves » Mackó úr gombalevese » Gezemiceleves
» Parajkrémleves » Vörösboros szőlőleves » Alföldi leves bográcsban. » Tejszínes spárgakrémleves
» Tejfölös krumplileves » Csípős savanyú leves » Karácsonyi narancsleves » Sonkaléleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.