Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epersaláta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg eper
1 dl fehérbor
1 dl almalé
1 db citrom és 1 db narancs héja
10 dkg porcukor
5 dkg mandula
2 dl tejszín
1 ek. porcukor

Elkészítés:
A bort, az almalevet és a 10 dkg porcukrot elkeverjük. Beletesszük a citrom és a narancs reszelt héját. Az epreket félbevágjuk és a boros lébe tesszük.Pár percet állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják a gyümölcsöt, majd poharakba, vagy tálkákba adagoljuk. A tejszínt kevés porcukorral habbá verjük, és az adagok tetjére halmozzuk. A mandulát kicsit megpirítjuk, és gazdagon a tejszín tetejére szorjuk.

Tanácsok:
Díszíthetjük még félbetört babapiskótákkal is.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpelyhes-epersaláta » Rakott kel burgonyával » Gomba mediterrán módra » Cseresznyés sztrapacska
» Zöldséges quinoa » Virslivel rakott zöldbab » Csirkecsorba szerb módra » Töltöttkáposzta
» Lacikrumpli » Gombás rakott tészta » Finom sonkástál » Húsos cukkinilepény
» Tonnhal Körtepürével » Csípős töltött burgonya » Zöldbabos pulykapörkölt » Besameles rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.